Ingyenes SSL tanúsítvány

Mi az SSL?

Az SSL (Secure Socket Layer) arra szolgál, hogy az információt tároló szerver és a honlapot látogatójának böngészője közötti biztonságos kapcsolatot biztosítsa.

Miért van szükség SSL tanúsítványra a weblapomhoz?

SSL tanúsítványt mindenkinek használnia kellene, aki internetes oldalak segítségével bizalmas információkat gyűjt, például a bejelentkezéshez szükséges jelszavakat, vagy egyéb személyes adatokat.

A legnépszerűbb böngészők (Mozilla Firefox, Google Chrome) már jelzik, ha nem biztonságos egy weblap.

  • SSL tanúsítvány nélküli weblap:
  • SSL tanúsítvánnyal rendelkező weblap:

A Google és más keresők esetén is egyre nagyobb hangsúlyt kap a rangsorolási szempont tekintetében a tanúsítvány megléte.

SSL tanúsítványok típusai

Többféle SSL tanúsítvány közül választhatunk a jelenlegi piacon. Köztük van fizetős és ingyenesen elérhető változat is.

Ebben a cikkben a Let's Encrypt népszerű ingyenes SSL tanúsítványt mutatjuk be. Szolgáltatásainak vannak előnyei, illetve árnyoldalai is.

Ingyenes Let's Encrypt tanúsítvány előnyei:

  • A szolgáltatás használata ingyenes.
  • A tanúsítványt a nagy szolgáltatók is támogatják, köztük a nagyobb böngészők is, mint a Google Chrome, a Mozilla Firefox, illetve a projekt szponzorai között megtaláljuk a Cisco-t is.
  • A tanúsítvány a Linux alapítványa készítette és fejleszti is tovább. A Linux már több területen is bizonyította létjogosultságát, különös tekintettel a biztonságot érintő kérdésekben

Ingyenes Let's Encrypt tanúsítvány hátrányai:

  • Csak a technikai hitelesítést biztosítja, azaz a tanúsítványt nem írja alá hatóság (ami egy Domain szintű hitelesítés esetén is szükséges).
  • A tanúsítványt 90 naponta meg kell újítanunk, ami az első bevezetés során alkalmazott eljárás ismétlését jelentheti.

Biztonságos a weblapom?

Az SSL tanúsítvány megléte a gyakorlatban úgy nyilvánul meg, hogy a szokásos http:// előtag helyett https:// jelenik meg a weblap címe előtt, illetve ha minden rendben van, akkor általában egy kis zöld lakat jelöli a felhasználó felé, hogy az oldallal folytatott kommunikációja biztonságos (ahogy ez a fenti képen is látható).

Egyszerűen kipróbálható. Tegyük fel, hogy weblapunk a valami.hu. Írjuk be a böngészőnkbe a valami.hu elé, hogy a https:// és nyissuk meg így a weblapot (tehát https://valami.hu). Ezzel a módszerrel weblapja elérhető biztonságos módon is.

Örömmel jelentjük, hogy minden tárhely szolgáltatással rendelkező ügyfelünk weblapjához ingyenesen elkészítettük az SSL tanúsítványt, amit automatikusan megújít egy időzített folyamat még időben a lejárat előtt! Így weblapja folyamatosan érvényes SSL tanúsítvánnyal működik anélkül, hogy Önnek 2-3 havonta foglalkoznia kellene a meghosszabbítással.

Beállítható, hogy minden látogató automatikusan és kizárólag a biztonságos csatornán használja weblapját.

Amennyiben szeretné, hogy kizárólag biztonságos csatornán legyen elérhető weblapja, de nem ismeri ennek technikai megvalósítását, kérjük írjon nekünk, és segítünk.

Nekem nem felel meg az ingyenes SSL tanúsítvány

Amennyiben Önnek Vállalati szintű hitelesítésre van szüksége, abban az esetben keressen elérhetőségeinken, és segítünk a tanúsítvány beszerzésben, és a beállításban is.

 

ACE 17 Purecontrol FG

main-content-bottom